micşorare de stomac

OPERATİE DE GASTİRİC SLEEVE

MİcŞORARE DE STOMAC

PRET

2550 EU PACHET COMPLETİ

 

Operatia de gastric sleeve (micsorare de stomac) este cea mai recent aparuta procedura in cadrul interventiilor bariatrice. Popularitatea ei a crescut necontenit, atat in randul pacientilor, cat si al chirurgilor, din cateva motive importante:

  • nu modifica circuitul fiziologic al alimentelor prin intestin, prin urmare nu are un mecanism malabsorbtiv, si nu presupune suplimente nutritive si vitaminice pe toata durata vietii

  • presupune mai putine sectiuni si anastomoze digestive decat bypassul gastric, ceea ce determina un timp de operatie mai scazut, si, de asemenea, un risc mai mic de complicatii

  • rezultatele sunt sensibil comparabile cu ale bypassului gastric, atat in termeni de scadere ponderala, cat si in ceea ce priveste remisia simptomatologiei de insotire a obezitatii, de tipul hipertensiunii arteriale, diabetului zaharat sau apneei in somn, si sunt superioare rezultatelor inelului gastric.

Interventia consta in indepartarea unei importante portiuni din stomac, partea exterioara. Astfel, se modifica forma stomacului, el transformandu-se dintr-un sac cu volumul de pana la 2 litri, intr-un tub ingust, al carui volum initial este de aproximativ 100 ml.


Whatsapp